divendres, 6 d’agost del 2010

CIRUJIA OFTALMOLOGICA

CIRUJIA REFRACTIVA


La cirujia refractiva per a la correccio de problemes de refraccio (miopia, hipermetropia, astigmatismo ) ha experimentat un imporatnat desenvolupament en els darrers anys.
El gran avençs en el terreny de la exploracio ocular i de la visio, aixi com l,incorporacio de nous intruments quirurgics, nova tecnologia laser i de lens intraoculars cada vegada mes sofisticades perme a molts pacients recuperar l,autonomia visual i permet fer una cirujia " a mida ". El segment anterior del ull es el responsable de que puguem enfocar les imatges . En se centra la cirujia refractiva y la del cristalino o de las cataratas.




Cirujia de la cornea

Actualment el 80% de la cirujia refarctiva es realitza amb laser excimer , es fan rebanas molt fines , com s tallases una seva, amb un feix de llum ultraviolada fredque no danya els teixits. %0% de aquestes intervencions es realitzn amb la tecnica lastic , obrin una finestra en la cornea i ctuan amb el laser en el seu interior.
la correccio que es consegueix es definitiva, el limit son aproximadament las 8 dioptries, en alguns pacientes amb el temps pot apareixer una leve miopia por el envelliment del ull.
es necesari realizar una bona exploracio previa que inclogui un examen de la agudessa visal, una prova de graduacio, una topografia i una taquimetria i a vegades otras com la mesura de l,aberracio optica,la histeresi corneal,o el OCt d segmento anterior.
Tecnicas alternativas com la incisio corneal i el anell intracorneal reprwsentan sol el 5% de las intervencions.
Ultimament va en augment el us de lens intraoculars ( lens de contacte que se intrduexin entre el cristal-li i la cornea i se estan usan per a pacinest amb mes de vuit dioptries.
Cuan la lens se introdueix entre la cornea i el cristl-li se parla de lens faquica y su uso se exteinde en pacientes joves.la lent es pot retirar i reemplaçar per altara si fos necesari.
els millors candidats per lents faquicas on persones entre 25-50 anys con miopia , hipermetropia o astigmatisme que no haim estat sotmesos a cirujia oftalmologica i que no tinguin historia de malatia aocular com glaucoma , iritis o retinopatia diabetica
la lent intraocular produeix una visio optima i sus resultats son previsibles
la lent faquica no corregeix la presbicia ( vista cansada ) per ho que a partir de 45 anys pot ser necesari usar ulleres per llegir.

MIOPIA : IMPEDEIX VEURE ELS OBJECTS LLUNYAS, YA QUE LES IMATGES SE ENFOCAN PER DAVANT DE LA RETINA..eS DEU AL FET DE QUE LA CORNEA ES MASSA CORBA O EL ULL MASSA GRAN. SOL DEIXAR DE AVANÇAR ALS VINT ANYS.

HIPERMETROPIA :FA VEURE BORROS ELS OBJECTES PROPERS, YA QUE LES IMATGES SE ENFOCAN PER DARRERE DE LA RETINA.eS PRODUEIX PER QUE EL ULL ES MES CURT DE LO NORMAL O PERQUE LA CORNEA ES MASSA PLANA

ASTIGMATISME :
EN EL ASTIGMATISME HO QUE PASA ES QUE HI HA DIFERENTS FOCOS PER DAVANT O PER DARRERA DE LA RETINA I ES PRODUEIX BORROSITAT TANT DE LLUNY CON DE PROP.AQUET DEFECTE SER ESTABLE TOTA LA VIDA . NO EMPIJORA AMB EL ENVELLIMENT.

PRESBICIA ; VISTA CANSADA , FALTA DE FLEXIBILIDAD DE LA CORNEA PARA ADAPTARSE AL FOCALIZACION . A PARTIR HABITUALMENTE DE LOS 45 ANYS.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada